Kävin siis yksityisellä ihotautilääkärillä tarkistuttamassa kaikki luomet. Kannatti kyllä maksaa se vajaa 90 euroa, jonka se kustansi, kun tietää että nyt on luomet syynännyt henkilö, jolla on kokemusta siitä. Muutenkin sain lisää tietoa: Minun lapsillani on tutkimusten mukaan 4-kertainen riski sairastua melanoomaan (kirurgi TYKSissä sanoi, ettei lapsillani ole suurentunutta riskiä!) ja seurannat melanoomaleikkauksen jälkeen ovat yleensä 3 kk, 6 kk ja sen jälkeen 12 kk leikkauksen jälkeen, jatkuen aina 5 vuoteen asti. Luulenpa meneväni tälle ihotautilääkärille seurantakäynneille.

Kerroin lääkärille toivovani hänen tutkivan luomeni ja merkitsevän ne, jotka pitäisi hänen mielestään poistaa, niin menen työterveyslääkärille poistattamaan ne.

Seisoin alushoususillani, lääkäri loi ensin yleissilmäyksen kroppaani ja alkoi sitten tutkia luomia yksitellen mikroskoopilla. Kolme luomea päätyi poistolistalle. Olen iloinen, että menin erikoislääkärille, sillä luulen, ettei terveyskeskuksessa olisi kiinnitetty niihin luomiin mitään huomiota. Ne näyttävät ihan tavallisilta myös minun silmääni, kaikki ovat n. 2 mm läpimitaltaan, eli aika pieniä. Tässä kuvat luomista, eivät näytä juuri miltään, ja toivottavasti niistä ei mitään löydykään. Ihotautilääkärin mielestä ne kuitenkin olivat epäilyttävän näköisiä ja poikkesivat kaikista muista luomistani.

 

IMG_8607-normal.jpg

IMG_8614-normal.jpg

IMG_8612-normal.jpg